<< VISI RAKSTI

Dārgākā no vērtībām – neatkarība

Divas no trim Baltijas valstīm februārī svin savu neatkarības dienu: Lietuva – 16. februārī un Igaunija – 24. februārī. Latvijas neatkarības pasludināšanas gadadiena jāgaida līdz 18. novembrim.

Visas valstis savus izšķirošos lēmumus pieņēma 1918. gadā, kad, spītējot varai, kas centās mūsu valstis pakļaut un arī turpmāk vadīt pēc saviem ieskatiem, Lietuvas Padome jeb Tariba, Igaunijas Zemes padome un Latvijas Tautas padome pasludināja katra savas neatkarīgās un demokrātiskās valsts izveidošanu.

Pēc neatkarības pasludināšanas Baltijas valstis pieredzējušas gan vieglākus, gan ļoti grūtus un nomācošus laikus, līdz 1990. gadu sākumā rastais spēks un griba atjaunoja neatkarīgās valstis. Kopš tā laika visām trim Baltijas valstīm ir brīvība izdarīt izvēli un pienākums uzņemties atbildību par sevi tikai un vienīgi pašām.

Lai atzīmētu neatkarīgas valsts pastāvēšanas gadadienu, gan Lietuvā, gan Igaunijā un Latvijā šajās dienās notiek svētku pasākumi, godinot valsts radītājus un tās stiprinātājus – tautu.
2015. gada Lietuvas un Igaunijas Neatkarības dienu svinības fotoattēlos iespējams skatīt šeit:

Lietuva – http://www.delfi.lt/fotogalerijos/d-grybauskaite-ragina-buti-pasiruosusius-ginti-lietuva.d?id=176426#!dgs=dgslt-176426:5806667

Igaunija – http://pilt.delfi.ee/album/300459/?page=1

Lai neatkarīgo valstu iedzīvotāju brīvās gribas izvēles vienmēr tiktu pieņemtas ar atbildību un pienākumu pret savu valsti!

This entry was posted in Bez tēmas by Kertu. Bookmark the permalink.

Comments are closed.