<< VISI RAKSTI

Klasiskā mūzika pārņem galvaspilsētu

Ja vēl šaubījies, ka Latvija klasiskās mūzikas pasaulei devusi saviem ģeogrāfiskajiem izmēriem neproporcionāli daudz zvaigžņu, tad ir īstais brīdis par to pārliecināties.

Līdz pat 20. jūnijam mūsu valsts galvaspilsētā norisināsies „Rīgas festivāls”, kas savu izcilo dalībnieku un lieliskās organizācijas dēļ tikai trīs gadu laikā kļuvis par lielāko klasiskās mūzikas festivālu Baltijā un jau kā pirmais no Latvijas iekļuvis Eiropas prestižāko festivālu klubiņā, organizācijā ar nosaukumu „Eiropas Festivālu asociācija”.

Starp Latvijas izcilākajiem klasiskās un džeza mūzikas pārstāvjiem festivāla programma piedāvā arī ne viena vien Eiropas spīdekļa vieskoncertus. Katrā ziņā, šis ir notikums, kurā dota iespēja ne tikai apjūsmot jums jau zināmus māksliniekus, bet atklāt ko jaunu, pašam vēl nedzirdētu – iekļaušana festivāla programmā ir vērtējama kā garantēta atbilstība augstākajiem kvalitātes un audiovizuālā baudījuma standartiem.

Ja ar to kādam vēl par maz, tad, tā nu sagadījies, ka šonedēļ turpinās arī „Rīgas Operas festivāls” – ikgadējs notikums, ar kuru kārtējai sezonai punktu pieliek pasaulē augstu vērtētā Latvijas Nacionālās opera, skatītājiem koncentrētā veidā piedāvājot labāko, uz ko tā ir spējīga.

Rīgas Festivāla programma aplūkojama šeit:

www.rigasfestivals.lv

Rīgas Operas festivāla programma meklējama šeit:

www.opera.lv

Comments are closed.